Συμμετοχή της VASPMEDICAL στην Επιστημονική ημερίδα “Η συμβολή του Dynamic Tape στην αποκατάσταση των τενοντοπαθειών,”από το κέντρο αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ (Αθηνα, 27 Ιαν 2020)

Το Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ σε συνεργασία με τη DYNAMIC TAPE GREECE διοργάνωσε την επιστημονική ημερίδα με θέμα “Η συμβολή του Dynamic Tape στην αποκατάσταση των τενοντοπαθειών”.
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, την Κυριακή 19 Ιανουρίου 2020, από τις 10:00 έως τις 16:00, στο Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ.
Η ημερίδα αποτελεί την έναρξη μίας σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων που θα διοργανώσει το ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ και εντάσσεται μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ, Ορθοπεδικός Χειρουργός M.D PHD Παντελής Νικολάου: ‘’Μία από τις ενέργειες προσφοράς του ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ, είναι η προσφορά εκπαίδευσης. Ξεκινήσαμε φέτος μία σειρά από ημερίδες επιχειρώντας να επιμορφώσουμε τους επιστήμονες που βρίσκονται γύρω από την αποκατάσταση, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν καλύτερες θεραπευτικές μεθόδους στους ασθενείς τους. Ξεκινήσαμε προβάλλοντας μία καινούρια μέθοδο, αυτή του Dynamic Tape όπου με τη βοήθεια ειδικών τεχνικών επίδεσης, βοηθάμε την καλύτερη χρήση των μυών του σώματος με σκοπό να μειώσουμε τον πόνο και να δώσουμε μεγαλύτερη κινητικότητα στις αρθρώσεις.’’
Πολύ ικανοποιημένος από την προσέλευση στην ημερίδα και από την ποιότητα των ομιλιών δήλωσε ο Δούκας Αντώνης, Φυσικοθεραπευτής ΜΤ και Προϊστάμενος του Τμήματος Θεραπειών ΚΑΑ Θησέας. Όπως δήλωσε ‘’Στην ημερίδα παρεβρέθηκε για πρώτη φορά σε κέντρο αποκατάστασης ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών με τον κ. Λευτέρη Μπουρνουσούζη’’. Υποσχέθηκε επίσης πως θα υπάρξει και συνέχεια σε ανάλογες ημερίδες από το ΚΑΑ ΘΗΣΕΑΣ.
Την ημερίδα πλαισίωσαν επιστημονικά διακεκριμένοι ορθοπεδικοί ιατροί και φυσικοθεραπευτές οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα σε κάθε ενότητα.
Ενότητες & Ομιλητές
Ποδοκνημική:
Λάλος Χάρης – Ορθοπεδικός Ιατρός ΠΑΕ ΑΕΚ
Μαρσέλου Μιμή – Φυσικοθεραπεύτρια MSc
Γόνατο:
Νικολάου Παντελής – Ορθοπεδικός Χειρουργός M.D PHD
Χούντας Σταύρος – Φυσικοθεραπευτής, OMT
Ωμική ζώνη:
Γιαννακόπουλος Παναγιώτης – Ορθοπεδικός Χειρουργός, Χειρουργός Άνω Άκρου – Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Δούκας Αντώνης – Φυσικοθεραπευτής ΜΤ, Προϊστάμενος Τμήματος Θεραπειών ΚΑΑ Θησέας
Κάθε ενότητα ολοκληρώθηκε με τεχνική επίδειξη, live, από τον κ. Αυτοσμίδη Δημήτρη, Φυσικοθεραπευτή MSc.
Οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους 100 και παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και τις 3 ενότητες της ημερίδας καθώς και τις τεχνικές επιδείξεις.
Κέντρο Αποθεραπείας & Αποκατάστασης ΘΗΣΕΑΣ
Λ. Συγγρού 202 & Αγίων Πάντων, 17671, Καλλιθέα
Τ. +30 214 1006011
ΠΗΓΗ : http://theseusrehab.gr/epistimoniki-imerida-h-symboli-toy-dynamic-tape-stin-apokatastasi-twn-tentopatheiwn-apo-ton-thisea/
Σχετικό βίντεο στο YOUTUBE : https://www.youtube.com/watch?v=7NKOD1y_XmU&feature=youtu.be&t=2

Μοιραστείτε το !!!